Начало
АРХИВ 2

1 ноември - ден на народните Будителите

Ученици от 8а, 8б и 8в клас на гимназията присъстваха на тържеството по случай деня на  делото на народните Будители. Заедно със своите класни ръководители, те дойдоха на  поклонението пред паметника на Паисий Хилендарски на Алеята на възрожденците в Морската градина, където  се състоя благодарствен молебен и бяха  положени венци с военен ритуал. След тържеството учениците положиха цветя и на паметника на Любен Каравелов.

 


2 юни - ден на Ботев

Представителна група от ученици и учители от Варненска морска гимназия взе участие в тържеството на 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свобода и независимост на България. На паметника на Христо Ботев в морската градина с чувство на гордост и признателност сведохме глави пред подвига на героите. Положихме червени карамфили и на паметника на великия Левски и паметните плочи на загиналите за нашата свобода.

 


ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ: ФИНАЛ НА КОНКУРСА - 18.05.2013 .г

КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА КОРАБНИ МАКЕТИ „ ЗА ДА ИМА МОРЕ И УТРЕ “

Отбор: ВМГ „Свети Николай Чудотворец“

Ръководител - Николина Николова 

ученици от 10 Г клас: Тодор Георгиев, Тургай Шюкрю, Сунай Стефанов, Стоян Стоянов, Георги Димитров,  Петър Димитров

Тип кораб: РАКЕТЕН КАТЕР

Мото: В пластмаси и мазутна мъртва хватка

 доброто ни море крещи безмълвно.

 Загърбиш ли го даже и за кратко,

 човешкия си дълг не си изпълнил

 .........................................................................

 ДА ГО СПАСИМ НАВРЕМЕ ИМА КАК !

Класиране:  І място

Конкурсът се посвещава на 130 годишнина на Военноморския музей. Условията на конкурса включват изработване на корабен макет от пластмасови бутилки и други неразградими отпадъчни  материали замърсители на морето.

 


VІІ-ТА РЕГАТА ЗА КУПАТА НА КМЕТА НА ГР. ВАРНА

И НАЧАЛНИКА НА ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“

От 12.05.2013г. до 17.05.2013г. се проведе VІІ-та Регата за купата на кмета на гр. Варна и началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Регатата се явява и първи кръг от Държавния шампионат по морски многобой и включва дисциплините – гребане, ветроходство, хвърляне на хвъргало, морски възли и теглене на въже.

От ВМГ взеха участие два отбора по 10 състезателя с шкипери Денислава Кирилова от 10А клас и Ива Лучкова от 8А клас, които се състезаваха във възрастова група до 19 години и заеха съответно ІІ и ІІІ място в крайното класиране.