Начало Проекти НП "ОТНОВО ЗАЕДНО"

 

 

ЛЕТЕН ЛАГЕР В БОРОВЕЦ ПО НП„ОТНОВО ЗАЕДНО“

 

През 2021 година ВМГ „Св. Н. Чудотворец“ получи статут на иновативно училище  и отпразнува новината, като се включи в Националната програма на МОН “Отново заедно”. Общо двадесет и двама ученици от 8., 9. и 10. клас с трима ръководители се радваха на възможността за безплатен летен лагер в Боровец. Освен осигурения пълен храноден и нощувки в прекрасния курортен комплекс Боровец, учениците имаха уникалната възможност да покорят Седемте рилски езера - едно от природните богатства на България и безкрайно красиво място, където всеки може да спре и да се наслади на гледките. Посещението на този обект е едно незабравимо преживяване. Освен чистия въздух, ухаещ на смола и планински цветя и добра храна, участниците в лагера имаха възможността да ги съчетаят с няколко образователни екскурзии,  организирани от туроператора “Алина тур“.                        

Лагеруващите ученици посетиха Рилския манастир, крепостта „ Цари мали град” и град Самоков. В програмата бяха включени и посещения на двореца „Царска Бистрица“ и въжения град „Бороландия”, а в последния ден от пътуването имаха и обиколка в град Пловдив.

В късните планински следобеди бяха организирани различни забавления като разходки в комплекса, игри и дискотека.

Безплатният лагер в Боровец ще остане незабравим спомен за всички участници, преживели прекрасни емоции и създали много нови приятелства. ВМГ „Св. Н. Чудотворец „ подкрепени от родителите и учениците, смятаме инициативата на МОН за добра, успешна и изключително полезна, защото създава условия за социализацията на учениците и обогатяване на общата им култура.